Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dissabte, 29 d’agost del 2009

Petit aclariment


Ahir vaig rebre la bona notícia de que després de moltes negociacions i negatives per part de l'Empresa, els tres treballadors que estaven afectats per l'ERo i no els hi pertocava estar-hi en condició d'acomiadats, doncs deixaven d'estar-ho i passaven a situació de suspensió. El tema era que el criteri a seguir per als acomiadaments, era el de menys antiguitat i ens vam trobar que a l'hora d'acomiadar s'havien saltat tres noms dels menys antics, pel que van tenir que agafar a tres treballadors amb una antiguitat de més de 25 anys a l'empresa. En un principi i a la taula negociadora, ja es va detectar aquesta irregularitat i és va mostrar el nostre desacord en aquest fet discriminatori. L'acord és va signar amb el compromís per part de l'empresa de solucionar-ho. I així ha estat. Tot això com molts sabreu, ha ocasionat molts comentaris i molts enfrontaments, que s'haguessin pogut evitar si les persones que han posat en circulació la famosa llista, no ho haguessin fet. Aquestes persones han sigut les causants de que l'ambient hagi estat tan enrarerit. I dic això perquè si des de la taula negociadora es va prendre el compromís de no comentar el contingut de la llista fins que l'empresa ,que al fi i al cap és la que acomiada i suspèn als treballadors,no comuniques la seva decisió als afectats doncs no entenc perquè aquestes terceres persones han volgut ser els protagonistes i han passat pel damunt de les decisions presses pel comitè. Considero que és una manca de respecte molt gran. Ara potser hauríem d'esperar que tots aquells que han fet comentaris despectius cap al comitè, doncs diguessin alguna coseta. No cal que tornin a trucar a la radio , però potser si retractar-se d'aquests comentaris.
La llista segueix fent mal i sembrant molta confusió entre els afectats i no afectats, però vull deixar clar que aquesta no ha sortit del comitè sino de una part d'un sindicat minoritari, que no ens han volgut donar cap mena d'explicació del perquè de la seva irresponsabilitat.
Be, solament em manca dir que em sap molt de greu tots els acomiadament i suspensions , ja que el meu desig hagués estat que tot això no s'hagués produït, però aquesta és la situació actual i l'hem d'afrontar. Donar el meu suport a tots els afectats directament per aquest Ero, entre els que m'hi trobo, esperant , desitjant i confiant que tornéssim a treballar el més aviat possible.
Endavant companys!!

divendres, 28 d’agost del 2009

Pensament en veu alta!!!


No ho sé, però veig que les coses canvien. Potser és el meu gran desig, però intueixo que poc a poc van canviant. També és cert que això té un preu i evidenment va al meu càrrec, però al menys fa temps que tinc pau al meu voltant.

Els incompliments i els abusos, segueixen existint, però ja no em queixo. Potser he adoptat la postura del conformisme o potser ja n’estic cansat, però la veritat és que no puc lluitar constanment contra una paret.

No en trec res de clar ni res de profit i després de lluitar i lluitar, l’únic que rebo es un copet a l’espatlla, un “sí tens raó”, però no hi podem fer res. A les hores, com no hi ha “càstig”, doncs els abusos es segueixen fent.

A les hores solament em queda el conformisme i la resignació. I sembla que baixar-te els pantalons o millor dit, portar-los sempre baixats, dóna resultat. Al menys tinc pau i “ELLS” ,que són el més important per a mi,tenen pau. Sí, sempre em toca a mi frenar, però tal i com sempre em va dir el meu pare: qui té més coneixement se n'ha de valdré!!.

El meu gran “pecat” ha estat estimar-los i voler estar el màxim temps possible amb ELLS. No he volgut mai resignar-me a ser una simple visita de cap de setmana i una tarja de crèdit. Sol i únicament volia ser i exercir com allò que sóc : UN PARE.

dilluns, 24 d’agost del 2009

Acomiadaments d'Ercros Flix


Ja tenim els acomiadaments i les suspensions temporals d'Ercros Flix, aquí. L'empresa ja ha començat a cridar als treballadors afectats per l'ERO per tal d'informar-los de la seva afectació dins d'aquest ERO.
Hi han tal i com és va dir, 34 acomiadaments i 26 suspensions. Tots ells seran efectius a començament de setembre i haurà treballadors que s'incorporaran a la feina en un parell de dies i altres tardaran 2 anys, depenent del lloc de treball. Però el que l'empresa ha garantit és que tots tornaran a treballar.
Evidentment no ens queda altra que creure amb el que ens diuen.
El criteri que s'ha seguit pels acomiadaments, ha estat el de menor antiguitat a l'empresa ( excepte tres casos en els que s'hi esta lluitant) i per les suspensions , el criteri ha estat molt més complicat ja que és tracta de una jugada a tres bandes difícil d'explicar.
Evidentment, ara cada afectat és fa la pregunta del perquè a mi i no a aquell altre?. I reconec que és una posició lògica, ja que jo també me l'he fet.
Però és el que hi ha i sabíem que a algú l'hi tocaria. No es tracta de ser conformista, sino realista.

Però el que si vull deixar ben clar i des d'aquí vull destacar, és la gran feina que han fet els nostres negociadors del comitè a la taula negociadora, ja que han fet tot el que han pogut i més per a que aquells 51 acomiadaments inicials sense cap opció a reincorporar-se, s'hagin convertit en 34 acomiadaments i 26 suspensions que és reincorporaran tots en un plaç màxim de dos anys. I no hem d'oblidar que això s'ha aconseguit amb la pressió social que hem fet els treballadors i treballadores de la Fàbrica, les seves famílies i tot el poble de Flix que ha estat en tot moment lluitant per a que els acomiadaments fossin el menys traumàtics possibles. I en especial als negociadors del nostre comitè, que no oblidem ho han deixat tot per poder treure lo millor pels seus companys. Els he vist lluitar, patir i fins i tot plorar per no poder treure més coses positives de les negociacions, però ells s'hi han deixat la pell i els nervis.
Jo no m'he pogut salvar de la crema, però igualment vull donar el meu suport i el meu agraïment a aquestes persones per la seva tasca feta.
Joan, Jaume, Joaquin.....Gràcies!

dilluns, 17 d’agost del 2009


La primera quinzena d'agost ha estat força distreta i força ocupada. He tingut als meus fills amb mi i tot i que treballava de matí, doncs hem fet força coses tots junts. En primer lloc, ja li han tret el guix a l'Enric i els "ferros" que portava al braç. Cal dir que no ho havia vist mai i és força espectacular veure com li treuen. No ho sembla pas que siguin tan grans.
Be i el dia 10/08, vam marxar tots tres cap a València on vam anar a visitar el museu de les Ciències i les Arts. En total vam estar dos dies a València i després vam marxar cap a Benidorm per anar a Terra Mítica. El dia 12 vam anar a Terra Mítica i el 13, vam optar per anar a l'Aqualandia i ho vam encertar. Ens ha fet molt bon temps tot i l'amenaça de pluja que teníem al damunt, però per sort no és va complir. El dia 14 vam tornar cap a Flix, ja que ens esperaven les Festes Majors i el concert de Lax'n Busto, encara que solament hi va anar l'Enric.
Ara estem a dins de la festa major i gaudint de tot el que ens han preparat.
Vull aprofitar aquest boc per desitjar a tothom que passi una bona Festa Major i s'ho passi lo millor possible.

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!