Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

diumenge, 13 de gener del 2013

13/Gener/2013 Avencs de la Febró i de la Roca del Migdia.

Poc ens esperàvem aquest matí, com es desenvoluparia la caminada  que teniem prevista, però el Senderisme ja ho té això.
A les 07h, Angels, Jaume, Tere, Eulogio, Enric, Carmen i Pep,

ens trobàvem al balcò del nautic per sortir cap a La Febró. Un cop hem arribat al parking, el temps era molt fred i amb vent. Per un moment hem pensat en deixar-ho, però hem seguit endavant. Davant mateix, hi ha els indicadors de La Febro

 i en un tres i no res, després de passar per un bosc de Pi roig,


 hem fet cap a l'entrada dels Avencs de la Febró. La baixada ha estat una mica complicada, però solament perquè la roca estava mullada i relliscava. Un cop baix, l'espectacle visual és impressionant. De visita obligada és la cova que hi ha, per la seva grandesa, les roques i les seves formes "peculiars". Seguint endavant, arribem al final del Avenc, on tenim l'opció de pujar per una via equipada o tornar enrera. Nosaltres hem triat tornar enrera, ja que tot estava massa mullat i era una mica "complicat".





Desfent camí, hem arribat al lloc d'inici del Avenc i en lloc de pujar dalt, hem seguit per una sendera que surt a l'esquerra.
A partir d'allí, la nostra sorpresa ha estat la neu que començava a caure i que ha deixat tota la muntanya enfarinada inclosos nosaltres. Sí el camí ja era bonic de per si, amb la blancor de la neu li donava un aspecte totalment màgic.




Però si encara no en teniem prou d'impressions fortes, l'entrada a l'Avenc de la Roca del Migdia ens ha deixat a tots bocabadats i sense poder dir res, per la seva bellesa i la seva majestuositat. Realment tot un espectacle visual digne de veure. 







Sortint de l'avenc, la neu ens ha seguit acompanyant pel GR-7, fins arribar al Mas del Frares i pel camí de les Rases dels Descarregadors fins al cotxe. 




No cal dir que hem quedat ben mullats i enfangats, però gratament impressionats.
Teniem previst d'allargar la ruta fins al Gorg i la Gorgina, però ho hem deixat per un altre dia, donat que el lloc estaria tot mullat i el perill de relliscar era massa gran.

Però lo millor de la sortida.......la bona companyia !
Salut i Senders!

Distància: 14.6 qm
Durada: 5h caminant + 3 aproximació.
Dificultat: Fàcil
Desnivell acumulat: 664 m
Velocitat mitja: 2.9 qm/h

Track de Peptivissa

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!