Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dilluns, 24 d’agost del 2009

Acomiadaments d'Ercros Flix


Ja tenim els acomiadaments i les suspensions temporals d'Ercros Flix, aquí. L'empresa ja ha començat a cridar als treballadors afectats per l'ERO per tal d'informar-los de la seva afectació dins d'aquest ERO.
Hi han tal i com és va dir, 34 acomiadaments i 26 suspensions. Tots ells seran efectius a començament de setembre i haurà treballadors que s'incorporaran a la feina en un parell de dies i altres tardaran 2 anys, depenent del lloc de treball. Però el que l'empresa ha garantit és que tots tornaran a treballar.
Evidentment no ens queda altra que creure amb el que ens diuen.
El criteri que s'ha seguit pels acomiadaments, ha estat el de menor antiguitat a l'empresa ( excepte tres casos en els que s'hi esta lluitant) i per les suspensions , el criteri ha estat molt més complicat ja que és tracta de una jugada a tres bandes difícil d'explicar.
Evidentment, ara cada afectat és fa la pregunta del perquè a mi i no a aquell altre?. I reconec que és una posició lògica, ja que jo també me l'he fet.
Però és el que hi ha i sabíem que a algú l'hi tocaria. No es tracta de ser conformista, sino realista.

Però el que si vull deixar ben clar i des d'aquí vull destacar, és la gran feina que han fet els nostres negociadors del comitè a la taula negociadora, ja que han fet tot el que han pogut i més per a que aquells 51 acomiadaments inicials sense cap opció a reincorporar-se, s'hagin convertit en 34 acomiadaments i 26 suspensions que és reincorporaran tots en un plaç màxim de dos anys. I no hem d'oblidar que això s'ha aconseguit amb la pressió social que hem fet els treballadors i treballadores de la Fàbrica, les seves famílies i tot el poble de Flix que ha estat en tot moment lluitant per a que els acomiadaments fossin el menys traumàtics possibles. I en especial als negociadors del nostre comitè, que no oblidem ho han deixat tot per poder treure lo millor pels seus companys. Els he vist lluitar, patir i fins i tot plorar per no poder treure més coses positives de les negociacions, però ells s'hi han deixat la pell i els nervis.
Jo no m'he pogut salvar de la crema, però igualment vull donar el meu suport i el meu agraïment a aquestes persones per la seva tasca feta.
Joan, Jaume, Joaquin.....Gràcies!

9 comentaris:

eva_yam ha dit...

Molt maco l'article!! ara ja ho entenc una mica més com ha anat tota la història!!
és difícil d'entendre i sobretot d'acceptar!!

Moltíssimes famílies afectades i cada cas és una història!! desgraciadament a nosaltres també ens ha tocat!! i també a molta gent coneguda!!

Per tant, solament em queda donar-te ànims i ja saps que em tens al teu costat pel que et convingui!! crec que no cal dir-ho però per si de cas!!

Molts petonsssssssssssss

Anònim ha dit...

Hola, Enric!

Bé, hi ha una cosa que no entenc prou bé, si ets membre del comité d’empresa com és que t’han elegit a tu?

Has pensat en el fet d’acollir-te al dret que tens com a membre del comité d’empresa?

Si els membres del comité d’empresa sou la representació dels treballadors i per tant treballeu tots plegats, no os fa més vulnerables si vosaltres sortiu a la llista?

enric ha dit...

Bon dia anònim!
la meva situació dins de l'empresa m'ha portat a que fos inclòs dins de l'ERO. La meva planta s'ha tancat i m'he quedat sense lloc de treball.Hi han hagut quatre companys acomiadats i s'havien de fer dues suspensions que s'han fet per estricte ordre d'antiguitat. I m'ha tocat a mi!
Legalment, els membres d'un comitè estem protegits i som totalment "intocables" davant d'aquestes situacions. De ben segur que si ho denuncies, jo no hi aniria a la llista, però al meu lloc hi aniria un altre company i no vull fer-ho. M'ha tocat i així ho accepto.
Gràcies anònim!

enric ha dit...

gràcies Eva pel teu suport!!!
Una abraçada!

Unknown ha dit...

Hola Enric,
soc Jordi de Riba-roja,es de lloar la teva actitud com a membre del comité (tot i que molta gent no ho entengui així).
fa molt anys que ens coneixem i es difícil trobar gent tant integra com tú, ha d' esser dificil encaixar una decisió com la teva.Vaig tenir l' honor de compartir hores amb el teu pare als meus temps d' ajuntament i estic segur que es deu sentir molt orgullos de la teva decisió; ell de ben segur hagues fet el mateix.

salut

Jesús Escribano ha dit...

Animo Enric, te puedo decir por experiencia que el mundo no se acaba aquí y con la ayuda de tus familiares y amigos, los de verdad, saldrás adelante.
Un abrazo,
Jesús

enric ha dit...

Hola Jordi!
moltes gràcies pel teu comentari i el teu suport. M'ha fet emocionar el comentari que fas respecte al meu pare.
Una abraçada!

enric ha dit...

Gràcias Jesús!!

Fina Massip ha dit...

Hola Enric,
Des de Lleida es fa difícil saber el que es respira a Flix aquests dies, només m’ho puc imaginar. No tinc ni idea de qui ha acabat a la fatídica llista, però ara mateix he llegit al facebook el comentari de la teva germana i he seguit aquest enllaç.
Només dir-te que em sap molt greu el que ha passat i que pots comptar amb tot el meu suport pel que calgui. Ens coneixem de fa molts anys, de fet ens coneixem de tota la vida i tinc claríssim que sortiràs endavant amb força. Diuen que quan una porta es tanca se n'obre una altra. Per experiència pròpia se que és dur assumir una cosa així a segons quina edat i amb càrregues familiars, però de vegades s'acaba convertint en una oportunitat per créixer. Admiro la teva actitud davant l'oportunitat que tens pertanyent al comitè, digna del meu bon amic Enric de tota la vida. Ja se que és poc consol però per posar el meu granet de sorra et diré que m’has fet sentir ben orgullosa d’haver compartit un trosset de les nostres vides i d’haver-te recuperat a través d’internet.
Un petó
Fina

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!