Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dissabte, 23 de gener del 2010

Cementiri Nuclear ???

Be, tal i com crec que ha de ser i després d'escoltar les raons dels que diuen NO al cementiri nuclear i dels que diuen Si, crec que ja estic en disposició de poder opinar i d'actuar en conseqüència. Ahir a la nit, la plataforma "volem viure a Flix",van fer una xerrada informativa on hi van assistir com a ponents el sr. Jordi Bruna, director de la càtedra Enresa- Amphos de la Universitat Politècnica de Catalunya i el sr. Sergi Saladié, portaveu de la coordinadora anti cementiri nuclear.
El sr. Bruno, va explicar que era un ATC i quins serien els beneficis per la població i la comarca que acullis aquest magatzem, manifestant en tot moment que ell no pretenia influenciar a ningú sino que solament donava informació sobre el que s'anava a fer. I crec que ho va fer força be i de manera entenedora.
Per la seva part, el Sr. Saladié, va explicar amb pels i senyals perquè havíem de dir No a la instal·lació d'aquest cementiri Nuclear i també ho va fer força be. De totes formes, jo ja l'havia vist el passat dimecres a l'assemblea informativa que es va fer a Mora d'Ebre.
Hi va haver un torn de precs i preguntes on tothom que va voler hi va dir la seva.
L'acte va estar molt correcte i molt ben organitzat per la plataforma.
Ara li toca a cadascú decidir si vol o no vol, si li val la pena o no tenir al costat de casa seva un cementiri nuclear.
Voldria puntualitzar un comentari que es va fer sobre que la Plataforma havia aconseguit 700 firmes a favor de la implantació d' aquest cementiri nuclear. Un cop parlat amb gent de la mateixa plataforma, m'han dit que les 700 signatures, havien estat de gent que esta a favor de la Energia Nuclear, ja que aquesta era la pregunta que es feia a l'enquesta i que es tractava d'un error del mitjà que va donar l'informació.
Vull afegir que jo mateix vaig signar en aquest llibre, ja que fins que no es trobi algo millor, estic a favor d'aquest tipus d'energia .
Això sí, que els residus que generi cada central nuclear, que es quedin al lloc on es generen, ja que el fet de que es moguin d'un lloc a un altre no és més que per motiu econòmic i perquè els hi surt millor tenir tota la deixalla radioactiva en un sol lloc que dispersada pel territori.
Crec que la implantació d'un ATC, es un fet que no solament afecta a un sol municipi sino que ho fa a tots els municipis del voltant , a tota una comarca i a tot un territori.
Crec que s'hauria de tenir en compte la opinió de tots els habitants d'aquelles comarques per saber si volen o no tenir-lo i actuar en conseqüència. I no que la decisió d'algo tan important i perillós com un Cementiri Nuclear, pugui ser presa per cinc persones d'un municipi.
I més encara quan el 67% del municipis de Tarragona així com el 70% dels consells comarcals, han dit NO al cementiri nuclear a Ascó, i el parlament de Catalunya va votar No a la implantació d'un ATC a Catalunya.
Crec que s'haurien d'escoltar totes aquestes veus que no volen tenir a Catalunya en general ni a Ascó en particular un cementiri nuclear.
Personalment crec que els ficticis avantatges econòmics que ofereixen a canvi del ATC no valen el fet de tenir que convertir-nos en l'abocador Espanyol.
Ja n'hi ha prou de que solament pensin amb nosaltres per enviar-nos tot allò que no vol ningú.
Duros a quatre pessetes, no n'han donat mai!
Demà diumenge, serè a Ascó per a manifestar pacíficament el meu desacord a la implantació d'aquest Cementiri Nuclear.

8 comentaris:

ROSALIA ha dit...

estic completament d.acord amb tota la teva reflexió,,mol ben definit !!!cadascun k aguanti els residuos k generi....naltros tenim Ascó i Vandellos .pues ens guardarem les nostres deixalles---pero no mes!!!!!!!..ROSALIA

Jaume Masip Llop ha dit...

Molt bé Enric, ben raonat, demà ens veiem a Ascó!

Jesús Escribano ha dit...

Estimado Enric no sabes la alegría que me da que te haya servido la "xarrada" para posicionarte, me da igual en que sentido.
Saludos,
Jesús

enric ha dit...

Todo y que al principio tenia mis temores a posibles enfrentamientos, la "xarrada" estuvo muy bien dirigida y muy correcta en todo momento.
Gràcias Jesùs!

Jaume Masip Llop ha dit...

Jesús, la xerrada de la social l'haurieu d'explicar millor, la idea que tenieu era, de la mà de l'AMAC, fer una exposició monocolor, canvis de darrera hora, encara no sé perquè, van fer que fos més plural, tinc entès que el Sergi Saladiè va demanar de participar-hi? al menys així tothom va poder veure opnions diferents, molt al contrari de com ho havieu plantejat.

Jesús Escribano ha dit...

Como ya te he dicho en otro blog Jaume, yo consideraba que con la información de Mora sobre el NO ya había bastante, ¿explicar más?, hombre no se que se ha de explicar, si quieres te explico como puse el proyector también, no te ofendas pero ya es marear un poco la perdiz ¿no?
Sin malos rollos, un saludo,
Jesús
Saludos,
Jesús

Jaume Masip Llop ha dit...

Sense mals rotllos, Jesús, ja saps que et considero una persona amb la que es pot dialogar.
Deixem lo de la social, si vols, encara que crec que ho haurieu hagut d'explicar-ho millor, no em serveix lo de Móra, lo de la social era a Flix i continuo pensant que la idea de la Plataforma, de la mà de l'AMAC, no era només informació,ja sabem què pensa Marià Vila d'Abadal en aquest tema, rectificar és de savis, però, pel que sembla, no va ser perquè ho tinguessiu previst.
En quan a que a l'assemblea de Móra no es va plantejar la possibilitat de diàleg, et diria, és que l'ajuntament d'Ascó ha plantejat aquesta possibilitat? tens present a qui s'ha pronunciat en contra, ajuntaments, consells comarcals, entitats, parlament...
I finalment, no em contestes a la pregunta, a l'altre bloc que anomenes, de perquè no es defineix la plataforma, ni quin recolzament té, ni el perquè de l'ambigüetat de que membres de la mateixa ja s'hagin declarat obertament a favor...
Us oblideu d'algunes coses molt important, aquest és un tema més gros del que us penseu, no afecta només a Flix o a Ascó i no es planteja com una cosa en contra de les nuclears ni de uns quants llocs de treball, ni tants sols de seguretat de la instal·lació (que per cert serà la mateixa que la de les centrals nuclears que ja sabem com funciona, perquè està feta per humans i com a tal no es pot garantir al 100 %)el tema pricipal penso que és que a partir d'això, si no es rectifica, tothom ens coneixerà pel lloc on està el cementiri nuclear de tot l'estat espanyol, amb tot el que això significa! d'això ja en tenim experiència i seria molt llarg d'explicar aquí.

Jesús Escribano ha dit...

Jaume, la plataforma no puede defirnirse sin consultar a sus miembros, y para eso todavía hay tiempo. Lógicamente unos miembros de la Plataforma están a favor y otros en contra, es normal, nosotros tenemos libertad de elección, no tenemos que seguir ninguna directriz, por lo menos mientras no se llegue a un acuerdo en asamblea.
Saludos,
Jesús

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!