Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dissabte, 4 de desembre del 2010

Flix-Riba-roja-Sebes

La ruta d'avui ( Dijous dia 2) ha estat pel costat del nostre riu Ebre. La sortida l’hem fet des del barri i els caminants hem estat Xavier, David, Jose i Enric.

Agafant per davant de la Fàbrica i pel “camí negre” hem arribat fins al final de la mateixa, on hi ha un pontet que passes per davall de la via, i pel camí de sirga ( recentment netejat)

hem arribat fins a la zona mitja de la costa de Mosselló, on l’hem tingut que deixar perquè ja era intransitable.

Cal dir que estaria molt be recuperar aquest camí que unia Flix i Riba-roja per la voreta del riu i per on molta gent hi passava anys enrere. Recordo que el meu pare m’explicava que baixava a festejar a Flix per aquest camí, i com no, recordo les històries del meu “Iaio” Josepet de com baixava pel riu amb el Llagut carregat de Carbò des de l’Aragò fins a la Fàbrica. Per aquest camí, hi anava la mula i el “machero”( l’home que portava la mula) que amb una corda ( la sirga), estirava el Llagut. El meu “Iaio” era l’encarregat del Llagut i una de les coses que l’hi feien més por quan navegava, era la boira ja que es veu que era molt espessa i perdien de seguida la vora. I quan això passava.....malament. Per aquest motiu, en dies de boira feien servir la veu com a sistema de contacte entre el Llaguter i el “machero” per saber en tot moment on estaven i a crits de: “MACHEROOOO !!!!”.....”QUEEEE ???””.... anaven baixant o pujant pel riu, intentant no perdre la vora. Be, em van venint moltes historietes pel cap, perquè al meu Iaio li encantava explicar-les. La llàstima és que jo no vaig caure mai en gravar-les ni escriure-les, perquè la veritat, eren dignes d’escoltar.

O sigui que hem fet cap a l’antiga carretera de Riba-roja,que més endavant hem empalmat amb la nova que ens ha portat fins al pont de Riba-roja. Un cop creuat el pont, hem agafat el camí de la dreta i pel GR-99 fins a Flix.

És una ruta molt fàcil, amb uns quants kilòmetres però que disposa de unes vistes precioses tant de la muntanya com del riu Ebre. A més, és molt fàcil veure diferents tipus d’animalons ja que la major part del recorregut el fas per la Reserva Natural de Sebes.

Distància: 18’5 km.

Durada: 4h.

Dificultat: Fàcil

1 comentari:

eva_yam ha dit...

vaja ruta!!!!!!!!! 18,5 km!!! uffffffffff
les fotos maquíssimes i la història del iaio una passada!! jejejeje
li encantava explicar les seves aventures del riu!!!!!!

llàstima que la vau fer entre setmana!!!!!!!!! :(

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!