Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dissabte, 19 de maig del 2012

La Fatarella- Flix

Dissabte dia 12 de maig, ens vam trobar Jaume Blanch, Eulogio, Pep i Jo,
 per anar a fer una passejada per la  Fatarella. La ruta plantejada era força bonica, però al final, vam fer algún canvi d'ultima hora. 
A les 07h 30, començàvem la caminada des del mig del poble, al costat mateix de la Casa Ecològica i vam anar pel camí de Raimats


 fins al Campament del XVè cos de l'Exercit Republicà. Allí ens vam trobar amb un grup de Motards de Flix i aprofitant que el meu amic Antonio feia una mica de història del lloc on estàvem, ens vam unir al grup  i vam escoltar l'explicació. El lloc, tot i derruït, encara dóna una imatge bastant real del que era.






Després nosaltres vam anar a veure les fortificacions i les trinxeres que es troben al damunt mateix de la carretera actual de La Fatarella a Ascó. És un lloc que tot i haver sofert el pas del temps i dels homes, es conserva força be i et fa vindre al cap moltes coses.






Be, vam seguir caminant i aquí és on vam introduir una variació a la ruta inicial, optant per seguir el camí que va des de la Fatarella a Flix. Aquest camí, és totalment perdedor, ja que el pas dels anys ha anat tapant la sendera que unia els dos pobles. Però la vam trobar i la vam seguir fins a Flix. 


Una ruta molt bonica i fàcil de fer. La sendera de baixada, esta al terme d'Ascó i sembla ser que l'Ajuntament ja la té pressupostada per netejar-la i fer-la accessible per poder pujar-hi a peu. 
Un cop a Flix, vam agafar el cotxe i vam tornar tots quatre a la Fatarella, a buscar l'altre que havíem deixat allí i vam aprofitar per a comprar "pastetes" típiques i molt bones del poble veí.


Dificultat: Fàcil.
Durada: 4h 20
Distància: 16 km.


Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!