Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dimecres, 1 de juliol del 2009


En la última assemblea, vam decidir per votació, fer vaga avui dia 1 de juliol, per poder anar el màxim nombre de gent possible, a manifestar-nos a Barcelona. Avui a les hores hem fet vaga i solament han anat a treballar els serveix mínims demanats per l'empresa i pactats pel comité. Aquest eren de 16 persones treballant i de la guardia de bombers i mecànica. Això vol dir que uns 200 treballadors de Fàbrica, podien vindre a manifestarse a BCN . Però no ha estat així i de treballadors solament hem sigut un centenar.
En total, hem omplert 4 autobusos entre treballadors, familiars i gent de Flix que hem marxar cap a barcelona per a manifestar-nos, mentre els nostres companys de la taula negociadora, estavem fent la seva feina amb l'empresa.
Nosaltres hem anat a la plaça Sant Jaume i després a la seu d'Ercros a l'avinguda diagonal. L'entrada a la plaça Sant Jaume, ha estat molt forta, ja que allí ens estaven esperant els companys d'Aranjuez, Tarragona, Badalona, Monzon i Palos, amb les seves pancartes i fent soroll. Quan hem arribat, ens han aplaudit i ens han anat fent lloc al mig de la plaça i tot junts i ara amb més força, hem seguit fent soroll. Cal dir que els tambors dels armats i els que els tocaven, han fet una feina esgotadora perque no han parat ni un sol moment. Ha estat molt bonic com anaven canviant els tambors de mans, pero sense deixar de sonar. Paralelament, els xiulets també han fet la seva feina i d'aquests n'hi havia més de tres cents!!!
Cal dir que a la plaça s'ha anat afegint gent de Flix que estan fora vila, per fer-nos costat. I m'ha agradat molt quan he vist arribar al nostre flamant batlle Oscar Bosch, acompanyat de Pere Muñoz. Però el moment més emocionant, ha estat l'arribada de l 'Aurora Masip, que esta fent una gran feina per tots nosaltres i pel poble de Flix. Perquè gràcies a ella els nostres problemes tenen línia directa amb la Generalitat. I gràcies a ella, una representació sindical, hem entrat dins del palau per entrevistar-nos amb el secretari de la presidència qui molt amablement ens ha dit que tan ell com el President, n'estan assabentats del nostre problema i que estan fent tot el que poden per ajudar-nos.
Quan hem sortit, hem marxat cap a la seu d'Ercros a la Diagonal, on hem seguit amb la nostra batucada- xiulada particular fins les 15h 30 que hem acabat. Dir que els nostres companys i companyes de Bcn, s'han afegit en acabar la seva jornada a les nostres reivindicacions.
I d'allí cap a casa, on ens estava esperant un gran nombre de gent i on han cantat una jota de Flix, versió "zabalza" per posar punt i final a la nostra jornada barcelonina.
Agraïr des d'aquí el suport del poble de Flix, comerciants, armats, plataforma, comité i com no als nostres batlles Oscar i Pere que avui ens han estat acompanyant a Bcn.

1 comentari:

eva_yam ha dit...

Moltes felicitats per aquest article!! ens ho has explicat molt bé, al detall!!!!!!

aquest cop no vaig poder vindre però pel que expliques va ser com l'altra vegada i fins i tot més ja què van vindre més gent d'altres fàbriques i també veure els ntres. alcaldes allí és tot un detall!!

el que no entenc es on estava la resta de treballadors de fàbrica!! 100 persones és molt!!!!! no ho entenc!!
perquè a les dos manifestacions que s'han fet a barcelona, he vist que s'han apuntat gent flixanca, gent que no té res a veure amb fàbrica!! no entenc que els mateixos afectats un dia així no vagin a reivindicar-se a bcn!!

que la copla no va amb ells o q?? perquè si la fàbrica plega, ells se'n van al carrer!! o això no ho pensen??

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!