Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

divendres, 27 de novembre del 2009

Senderisme a Flix. Excursió a Puig Cavaller


Mirant per Internet vaig trobar aquesta ruta i avui m'he decidit a fer-la. La sortida ha estat des de Gandesa i l'objectiu era a la muntanya Puig Cavaller.
En el llibre "reculls històrics de la ciutat de Gandesa" Vidal i Font defineix així el nom: "el nom de cavaller, que sembla voler dir senyor, perquè ho és per la seva altura i per què com a tal senyoreja les muntanyes que l'envolten".
Be, doncs sol arribar a Gandesa ja pots veure al fons la muntanya on al cim hi ha una roca d'enormes dimensions. I doncs cap allí he anat.
Un cop dins de Gandesa, he anat direcció cap a la carretera de Bot i abans de sortir del poble, he agafat el carrer del calvari on he deixat el cotxe. Un cop s'acaba el carrer calvari, comença la carretera vella de Bot i just al costat de la ultima casa del poble, surt un camí a l'esquerra que ens portarà directament fins la font de l'Heura. Just després de la font, el camí s'endinsa pel bosc.
Seguim per unes fortes pujades fins que veiem una torre de comunicacions i és allí on hem d'anar.
De la mateixa torre, marxa una sendereta que fent un esforç suplementari, ens portarà a la base de la roca, que l'anirem rodejant fins que trobarem una mena d'escala per pujar-hi dalt, on hi veurem la creu de Puig Cavaller.
I d'allí cap al cotxe cun altre cop desfent el camí.
Cal dir que el camí esta molt ben indicat a excepció de l'entrada des del poble, on costa veure la marca de pintura blanca i groga ( sender de petit recorregut o PR) . La resta del camí, les marques estan molt ben posades.
Les vistes des de dalt de Puig Cavaller, són espectaculats i meravelloses.

Durada: 2h
Dificultat: Mitjana- Alta
Desnivell: 340 m.

4 comentaris:

Jesús Escribano ha dit...

Hola, una idea, ¿porqué no haces una recopilación de enlaces sobre tus escapadas?

enric ha dit...

Hola Jesús! no entiendo a lo que te refieres. Si lo dices para poderlas ver todas juntas, tienes la opcion de pinchar en las etiquetas ( senderismo) y te saldran juntas. Sino es eso, explicamelo.
Saludos y gracias por tu visita!!

Jesús Escribano ha dit...

Eso era, pero haciendo una especie de recopilatorio. Por ejemplo, foto-enlace, creo que te quedaría muy chulo.

eva_yam ha dit...

MOlt guapes les fotikis i l sortida sembla molt interessant i dura a la vegada!!

un petonàssssssss

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!