Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dilluns, 24 de juny del 2013

12/05/13: Els Escarrissons del barranc de Lloret.

ELS ESCARRISSONS DEL BARRANC DE LLORET.

Data: 12-05-13
Lloc: Els Ports de Tortosa
Lloc de Sortida: Mas de Barberans ( Barranc de Lloret)
Desnivell acumulat: 1400 m
Durada: 9h amb aturades.
Distància: 13 km.
Senderistes:    Jaume B
                        Angels
                        Eulogio
                        Benjamin
                        Enric
                        JoseLuís
                        Rafa
                        Mercé
                        Genaro
                        JosepMª Balañà.
                        AmicL’aproximació amb el cotxe, la fem arribant a Tortosa i agafant la carretera que surt cap a Mas de Barberans. Sobre el km19,trobem un desviament a dretes que posa  Barranc de Lloret. Un camí asfaltat ens portarà fins el camí de sortida ( aprox. 7 km ).
Carregades les motxiles i posats els gps en marxa, a les 08,20 ens endinsem cap al barranc travessant el riuet per un pont de fusta. El barranc és preciós i mirant cap a dalt veus un munt de formacions rocoses i”agulles” espectaculars. Ens aturem una estona al riuet per veure els bufadors, lloc on surt l’aigua des del fons.
La pujada és forta i seguida fins arribar a l’Escarrissó de Borosa a 800 metres d’alçada ( sortíem de 300). L’Escarrisso,  són unes escales fetes amb troncs de fusta i que reben aquest nom en aquests indrets del Port. Com més pugem ens en adonem de la majestuositat, espectacularitat i bellesa del lloc per on estem caminant. Un lloc pràcticament salvatge i segons els entesos, com el mestre Jose Luís  que avui ens fa de guia, una de les rutes més difícils però a la vegada més bonica dels ports.    
La ruta segueix bordejant els precipicis i podem anar contemplant moltes agulles i roques amb formes que desperten la nostra imaginació per batejar-les. Fins i tot Jaume ha vist la”llum” !.
En arribar al Collet de la Roca del Migdia, la cosa canvia i ens endinsem al bosc de pi i de boig, que fa més salvatge i bonica la ruta. Això sí, tot i que la ruta esta ben marcada, hem d’anar molt amb compte en no perdre les marques, ja que el GPS hi ha molt llocs on no funciona massa be.
En arribar al fons d’Oriò, després d’un puja –baixa continuat i trencador, però amb unes vistes espectaculars com per exemple la del Pont Foradat, arribem al Barranc de Barretes on baixarem el segon Escarrissó del dia, El de Barretes. Des d’allí i per les Planes d’Oriò i pel Coll de Lloret arribarem per una pista on pasturen toros, al lloc on tenim el cotxe.
Una ruta espectacular, amb unes vistes brutals i amb molts llocs verges i únics, que tot i la dificultat del trajecte et fa gaudir d’una caminada inoblidable. Això sí, el millor de la ruta, el bon rotllo i la bona companyia.

Salut i Senders!!!
Fotos: Enric

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!