Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dijous, 11 de juny de 2009

No als acomiadaments!

Fa uns dies que vam rebre per part de l'Empresa Ercros, un ERO ( expedient de regulació d'ocupació), en el que a la Fàbrica de Flix s'havien d'acomiadar 51 persones i a 24 més, els hi feien una suspensió temporal.
L'empresa a diferència de tots els altres Eros que ha presentat, no es va mostrar en cap moment oberta al diàleg ni al consens i simplement es va limitar a presentar-ho davant de l'autoritat laboral, sense passar primer pels sindicats.
Normalment, primer ho presentava als sindicats, es negociava i després es presentava, però aquest cop ha anat directe.
No cal dir que de produirse aquest acomiadaments, el poble de Flix al igual que la Ribera quedaria en una situació molt dolenta, ja que no són solament els 75 llocs de treball directes, sino que hem de pensar amb tots els llocs de treball indirectes als que aquest fet afectaria. A més a més, en mig de tot aquest merdé, s'hi va afegir l'empresa Inquide presentant de cop un Ero on acomiadava sense ni tan sols avisar a tota la seva plantilla. 34 treballadors més de Flix que és trobaven de cop al carrer. Ells van estar negociant i en un principi els hi oferien 20 dies per any treballat i al carrer. Evidentment, van dir que no ja que això és el minim dels minim i lluitant van aconsseguir els 45 dies per any treballat. Dins de la desgràcia de trobar-se sense feina en un moment tan delicat i en una comarca tan castigada com la nostra, van poder arribar a negociar la màxima indemnització. No és per bufar i fer ampolles, ja que estem parlant de quedar-se sense feina, però si que al menys han pogut aconsseguir que l'empresa no se'n burli d'ells i els hi dongui al menys el que els hi pertoca.
En el nostre cas, estem ja dins de la negociació amb l'empresa i tot que no hi ha res, no s'ha arribat a cap acord i l'empresa esta tancada en banda amb els 20 dies per any treballat i com a màxim una anualitat, sembla ser que al final de tot, es veu una petita llum que pugui portar a negociar alguna cosa que no sigui tan traumàtica com els acomiadaments directes.
Nosaltres tenim als nostres negociadors en aquesta tasca i el comité juntament amb els treballadors anem fent movilitzacions per tal de fer arribar a la direcció de l'empresa el nostre malestar i la nostra indignació davant d'aquesta situació.
Hem fet manifestacions a Flix, talls de carretera, tancament de 24h a la direcció de fàbrica, manifestacions a BCn, bloqueig de les portes de la fàbrica, concentracions diaries a la porta de fàbrica, penjament de pancartes, hem sortit a molt mitjants de comunicació i fins i tot hem pogut gaudir de 30 minuts televisius al programa del Cuní....i a més a més s'ha anat a parlar amb molts polítics per explicar la nostra situació i demanar ajut. Cal dir que hem rebut i rebem tot el suport del poble de Flix, així com el del nostre Ajuntament, que estan fent tot el que poden i més per ajudar-nos.
Ara s'ha creat una plataforma amb el lema "Volem viure a Flix" i conjuntament amb ella, s'esta organitzant un viatge a Bcn per a manifestar-nos davant de la generalitat , entregant un escrit al president i desprès anirem a manifestar-nos davant la seu d'Ercros a Bcn.
Aquesta sortida serà el proper dia 16 de juny.
En definitiva, estem movilitzant-nos a tots els nivells i fent tot el que sabem i podem per impedir que aquest expedient que ens ha presentat l'empresa es faci realitat o al menys aconsseguir que les mesures proposades siguin el menys traumatiques possibles.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

el dia 16 no crec que cap politic de pes sigui al lloc. lo millor fore anar a la nova T1 a rebre a zapatero, montilla etc.tot los peixos grosos estarn alli

Anònim ha dit...

Però el comitè d'empresa i els treballadors d'Ercros amb la resta de població que hi vulgui anar, a on han d'anar és a manifestas a la Diagonal. Davand el domicili social de l'empresa. O com diu el meu amic anònim a la nova T1. Però lo de la Plaça Sant Jaume, mira que és tonteria.

enric ha dit...

Be, és una opinió. Però a la diagonal s'hi anirà després. A la T1, com suposo que et deus d'imaginar no s'hi pot ni accedir i menys amb manifestació. Ja s'ha parlat.

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
les meves nenes !!!