Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dilluns, 30 de novembre del 2009

Flix a 30 minuts


Fa mesos que companys meus em van dir que tenien una entrevista amb uns periodistes, per un programa de Tv3, 30 minuts, on els entrevistarien i parlarien de la Fàbrica i el poble. Va ser quan estavem amb el tema del Ero i van aprofitar per a parlar-ne. L'entrevista va ser llarga i és va repetir mesos després. Van parlar de moltes coses i entre elles i de passada del tema dels fangs del riu.
Pel poble, també van entrevistar a moltes persones i a altres fins i tot van anar a casa seva per a entrevistar-los. Les preguntes? moltes i variades. I al final....alguna sobre el riu.
Desprès de ja ni recordar l'existència d'aquest rpograma i aquestes entrevistes, em diuen que diumenge a les 22h, sortirà Flix per la tele. La persona que m'ho diu, em ratifica que és parlarà del poble de Flix, de la seva gent i de les seves coses. Fins i tot em diu que surtirà l'orfeó de Flix cantant i els caramellaires. O sigui, un reportatge extens del nostre poble.

A les 22h, desprès d'haver vist el partit Barça- Madrid, ja feia 20 minuts que estava pegat davant del televisor i em constava que la meva mare i els meus germans també hi estaven, perquè ho haviem comentat. Fins i tot la mama, em va trucar prguntant-me: te'n recordes, no? ( i és que sóc una mica despistat i ella sabia que ho volia veure).
A punt de començar, la Joa, també clavada al sofar, a primera fila, va fer les últimes trucades a la família de la Riera de Gaià, per dir-lis que Flix sortia a la tele i que ho miressin.
Total, tots pendents del reportatge que Tv3 emitia dins de breus minuts.

Be, podria dir sense paraules, però llastimosament no va ser així. Les ganes de veure-ho, el neguit de que el teu poble estimat surti per la tele d'una vegada per totes amb entrevistes reals i del poble, va passar a convertir-se en indignació i ràbia.
No van parlar del potencial que Flix té com a poble, no van sortir les entrevistes fetes a la gent on parlaven de tot i obertament. No, va ser un tema monogràfic: Flix i la contaminació de la Fàbrica.
A més, parlaven de coses que no són certes. Barrejaven temes que no tenen res a veure uns amb els altres i la conclusió que donaven de tot, va ser que Flix és un poble malalt.

Senyors de Tv3 i periodistes, que us hem fet el poble de Flix? perquè sol sabeu parlar de les poques coses dolentes que tenim i us oblideu de totes les coses bones de les que gaudim? encara no ens heu fet prou mal?
Era una bona oportunitat per fer-nos pujar una mica el valor que tenim fora vila i no ha estat així. Flix és un poble malalt, però per la manca de feina. En un tres i no res ens han plegat dues empreses que donaven feina a molta gent jove i estem patint un Ero a la Fàbrica.
Però no som un poble malalt i contaminat. Que hi han residus tòxics al riu? doncs el que han de fer és treure'ls d'una vegada i deixar-se de parlar i de criticar al poble. Hi han molts rius a catalunya i a la resta d'Espanya contaminats i no se sent parlar d'ells. No és dediquen a fer reportatges i reportatges d'ells fins afonar al poble. I és que si algú tenia la intenció d'invertir al nostre poble, aquest reportatge l'ajudarà a no fer-ho.

Senyors de TV3 , oblideus de Flix si us plau, sino és per parlar de nosaltres sense ser sensasionalistes i dient la veritat, però sencera.

La notícia és a molts blogs Flixancos:

Salutacions a tothom!



14 comentaris:

eva_yam ha dit...

eisssssss molt bona aquesta reflexió!!és podia dir de moltes formes però aquesta l'has clavat!!

felicitats per l'article!!

P.D.:avui entenc més perquè em vaig fer la teva fan al flixbook!! jejejejeje

you are the best!!

Jesús Escribano ha dit...

No Enric, que no se olviden, pero que cuenten toda la verdad, no sólo lo que les interesa.
Que yo que sólo escribo en un blog tenga muchas veces dudas sobre lo que he de poner para intentar ser lo más objetivo posible y que ellos que son profesionales no lo hagan me parece imperdonable, pero corregible.
Cuando suceden estas cosas en referencia a una persona se les puede denunciar y forzar una rectificación, cuando ocurre con un pueblo estamos indefensos.
Y voy a procurar no escribir más sobre el tema porque veo que cada vez se me está yendo más la olla y el sentimiento de mala leche aumenta proporcionalmente.
Un saludo,
Jesús

enric ha dit...

Hola Reyes!
En primer lloc gràcies per entrar al meu blog i deixar-me un comentari. Contestant a la teva pregunta, sí que sé el que són els reportatges de 30 minuts. Els he vist molts cops.
El reportatge anava sobre la Fàbrica, si però en relació amb el poble de Flix. Dir-te que es van fer moltes entrevistes a gent del poble i moltes d’elles van durar fins i tot tres hores de conversa i de gravació. I solament van treure en conclusió que Flix és un poble malalt. A mi no em molesta que diguin el que passa però que diguin la veritat sencera i real. No veritats a mitges com han fet fins ara. En cap moment he dit que Tv3 hagi de callar, sinó parlar en propietat. Però crec que en el moment en el que ens trobem, no ens convé gens ni mica tornar a estar al punt de mira de tothom. I no parlo de la Fàbrica, sinó del poble de Flix. Si volem tindre turisme, que inverteixen les empreses o qualsevol altra mena de feina, no ens fa cap favor que segueixin parlant de nosaltres com un poble contaminat i malalt. I més que res perquè no és cert.
Els residus al riu hi són i ja ho van parlar i remenar durant molt de temps. Ara solament manca que d’una vegada els treguin i ja esta. Però que ens deixin tranquils d’una vegada.
I jo no m’estic comparant amb cap altre lloc, solament vull dir que n’estic cansat de que un mateix fet, es tracta de manera diferent si es produeix a Barcelona que si es produeix a un poble perdut de la ma de Deu, que es diu Flix. Parlo de que no es tracta d’igual forma un bidó net i polit que es troba aprop de Tortosa, però que porta l’anagrama de Electroquimica de Flix, que un parell de bidons d’oli, amb oli usat però amb marca Cepsa. El primer va necessitar d’un desplegament dels mossos, de la policia local i del cos de bombers acordonant la zona per descobrir al final que es tractava d’un bidó net, que estava en un embarcador d’un club nàutic. En el segon cas, solament es va necessitar la presencia de la brigada de neteja, per retirar-los.
M’indigna veure com qualsevol cosa relacionada amb Flix té un tractament totalment diferent que amb la resta de l’estat . I no pas per un sentiment d’orgull Ercrosenc, com tu dius sinó per un sentiment d’orgull Flixanco i perquè ja ni ha prou de parlar solament de les coses dolentes que tenim, perquè això solament ens servirà per enfonsar el nostre poble. Tenim moltes coses bones i boniques, però això no és noticia.

Joaquim Bonaventura i Ayats ha dit...

doncs vaig veure el reportatge i vaig quedar bastant preocupat. No conec Flix, només d'haver-hi passat un parell de cops, alguna vegada en tren, per tant no tinc cap opinió ni bona ni dolenta sobre el poble. Suposo que passa com a tot arreu.

Crec que vivim en un país on hi predomina la deixadesa i així ens va. Flix ens representa una mica a tots. I suposo que sap greu.
Salutacions des de Girona

eva_yam ha dit...

estaria molt bé que tots nosaltres que donem la nostra opinió sobre aquest tema, enviessim una queixa al progrmaa de 30 minuts!

anima't!!!!
http://www.tv3.cat/30minuts/contacta.htm

enric ha dit...

Reyes, és la teva opinió però no la comparteixo de cap de les maneres. No considero que Flix estigui malalt de cap manera i molt menys que la gent jove i menys jove no tingui ganes de lluitar. Et recordo que Flix és un poble amb moltes entitats esportives, amb molts esportistes federats, moltes associacions sense ànim de lucre i amb molta vida de totes les maneres.
Dir que Flix esta malalt a tots els nivells crec que no es cert.
Salutacions!

Unknown ha dit...

Enric, coincidim amb tu , i quan dic coincidim ho dic per tots tres de casa.

Despres del reportatge , que varem veure al 3/24 l'endemà (dilluns), ens va quedar la cara de preocupació , però despreès d'espolsar-la vam pensar com JAume i com tu , això està orientat a mostrar no sols un problema concret i greu , sino pintar que tot està podrit al nostre poble.

ELs autors/es d'aquest espai no han vist més que el volien veure .

Ja s'ho faran !

Anònim ha dit...

Però bonaventura-ayats la deixadesa de qui?
Dolors

enric ha dit...

Gràcies Ramón a tots tres. Com pots veure la majoria estem indignats!
Salutacions!

enric ha dit...

Be Reyes, és la teva opinió i aquí queda. Evidentment, no la comparteixo en cap punt, però la respecto.
Salutacions!

Joaquim Bonaventura i Ayats ha dit...

resposta a anònim; la deixadesa és general en aquest país. Només cal veure quan arreglem una carretera, té aspecte de nova durant unes setmanes, després ja tot sembla vell i deixat. La deixadesa de Flix en la recuperació de l'espai que està contaminat n'és un altre exemple. Greu, però de l'estil molt català. Com a ciutadans hem d'exigir als nostres polítics una mica més de categoria. En fi, potser m'explico malament,...
Salutacions i felicitats pel bloc i perquè tothom hi pot dir la seva.

enric ha dit...

Gràcies Bonaventura per la teva aclaració i pel teu comentari.

Anònim ha dit...

Saps què passa? que el tema del reportatge es titula La fàbrica de Flix, no mireu que bonic el poble de Flix, no siguis tan hipòcrita dient que no han dit coses bon iques del teu poble, quan el problema que la fàbrica ha comportat és bastant gran, i si et contestu ara és perquè sóc estudiant universitària i m'han encomanat un treball sobre la fàbrica de Flix així que imagine't quanta gent ho haurà vist aquest reportatge, no gaire, pensa una mica més en l'importància que té parlar dels problemes que comencen en un lloc (Flix) i que poden afectar a molts més llocs, pobles, ciutats i poblacions per a què no es tornin a repetir mai més.

enric ha dit...

Hola anonim! no em considero gens hipocrita quan he escrit tot el que he escrit basat en una realitat i en uns fets que han succeit, pero crec que tu parles amb molta ignorancia i des de la llunyania. Que es va contaminar el riu, tots ho sabem, de igual que es van contaminar la majoria de rius d,espanya, fruit d,una politica mediambiental practicament nula. Que no es tornara a repetir, esta clar i fa molts anys que la politica de l,empresa es avocament 0. Anys enrera, a les llars, les piles es llan¢aven a la brossa i avui en dia, gracies a una bona educacio ecologica les reciclem. El que ara es un crimen ecologic, abans era un fet normal i natural. Pero la meva indignacio, venia perque com a convilata, ens van vendre una historia de que el programa anava sobbre Flix i les seves costums. Molts dels entrevistats els hi van deixar clar que si el tema anava sobre el riu, no en volien parlar, perque aquest tema va estar tractat mesos i mesos pels mitjans de comunicacio i ja n,estavem cansats de remenar la merda. El resultat, va ser un monografic sobre el riu i els residus toxics deixant clar que Flix es un poble malalt, cosa que no es gens certa. Pel que veig i entenc , el treball que t,han encomanat, es sobre els residus i no sobre la fabrica. La fabrica porta en funcionament mes de 100anys i en aquest temps ha fet moltes coses i no sol de dolentes. Be, i si el treball es sobre la historia de la fabrica, et puc ajudar si m,escrius al meu mail, pero aixo si, no de manera anonima.
Salutacions.

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!