Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

diumenge, 30 de desembre del 2012

29/12/12 Tivissa- Borjos- Boquers- Genessies

Ruta supercomplerta i "turística" la que hem fet per Tivissa aquest matí. Jaume va fer un Track, que la veritat ha estat molt encertat.  L'objectiu principal, era pujar a la Mola de Genessies però donant alguna volteta.
La sortida d'avui l'hem fet:
Benjamin, Joan, Pep, Jaume, Antonio, Enric i Eulogio.

A les 07.30, sortiem des del Poliesportiu de Tivissa i direcció als Borjos. Després de passar el Barranc de Fontanilles, ens trobem ja l'entrada cap al Grau de Boquers.Tot i que la roca estava força humida, hem pogut pujar-lo be.El segon tram del Grau, no el fem ja que la roca esta molt mullada i decidim no còrrer riscos. Ens desviem cap al Grau del Blaiet, visitant primer la Cova de la Gralla.Un cop dalt, un moment de repòs, per gaudir de les impressionants vistes,


i comencem el descens cap al Barranc de Jovara,on hi trobarem la Cova de la Llúdriga. Cal dir que l'accés a la Cova és una mica perdedor, però val la pena fer-lo perquè la Cova s'ho mereix. És una de les millors que he vist.
Seguim camí fins al Barranc de l'Ullal, que ens pujarà fins al Mas d'en Sanxo,

D'aquí ja seguirem pujant pel Portell de Jovara, passant pel Coll de Genessies i fins la Mola de Genessies. Pel camí i bordejant la mola, trobem la Cova del Niu,Un cop dalt, visitem un poblat Ibèric molt gran i pugem fins el punt geodèsic on aprofitem per dinar, gaudint d'unes vistes espectaculars.

Després de descansar, seguim fins trobar el PRC92, que ens portarà fins al Coll de Monetze.Aquí, tenim l'opciò de seguir pel camí fins el Coll de la Llena i cap a Tivissa o fer la ruta turística que ens ha preparat Jaume, girant a la drta.Evidenment, seguim el camí previst, per fer el Grau de Margalef.

Aquest grau, és molt fàcil i bonic de fer.
La part següent, és baixar cap al barranc de la Foix i un cop allí, tornar a pujar fins trobar el camí que porta a la Llena. I d'allí, passant pel Coll fins a Tivissa.

Una molt bona ruta, "vacunadora" i amb molt bona companyia, tot i que s'ha trobat a faltar les dones de Senders, que avui ens han deixat sols.
Durada: 9,33 h ( amb aturades i sense comptar l'aproximació)
Distància: 20,6 qm
Dificultat: Moderada
Desnivell acumulat: 1200 m
Alçada: max 710m
              min 289 m

Fotos: 
Joan
Eulogio
Antonio
Enric

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!