Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dilluns, 5 d’abril del 2010

Senderisme a Flix: Flix - L'Ermita del remei ( per la plana d'Ame)


El cuiner!! Vall de les Eroles
Vall de les Boveres
El fum de les fogueres al Racò de l'Ermita

Avui és “lo dia de l'Ermita” i a Flix és costum d’anar a menjar la mona a l’Ermita del Remei. De fet, la festa ja comença per molts el divendres, però el moment més fort és ja el diumenge a la nit. Ahir a la nit hi vaig anar i em vaig sorprendre al veure la gran quantitat de gent que hi havia als bancals sopant i començant la diada de l’Ermita. Més tard tots van fer cap a la plaça, on primer hi van actuar un grup fent una batucada, que per cert ho van fer molt be i després es va posar en marxa la disco mòbil fins molt avançada la nit. Per calmar la set de tot el jovent i no tan jovent que hi havia, es van muntar tres bars: el del Club Nàutic, Futbol Sala i els Quintos.

Aquest matí, a les 07h, m’he aixecat per pujar caminant i com marca la tradició ( i per fer una mica d’esport, tot sigui dit), a l’Ermita per esmorzar. En arribar i des de dalt, l’ambient era diferent al de la nit però es començava a veure el bullir de la gent que anava acudint i el munt de fogueres que s’anaven encenent als bancals, per tal de començar a preparar la clotxa i esmorzar. Jo ho he fet a la foguera d’Amelio i Rafaela, que m’han convidat. El cuiner ha estat el meu germà Alex. Deu n’hi do quantes ànimes hi havia despertes en aquelles hores.

Una diada molt bonica que cada any és visitada per més gent i on tota la gent que viu fora vila hi retorna per celebrar-la.

La ruta d'avui, ha estat sortint des del barri i en arribar a la gasolinera del Guissona, he agafat el primer camí a l'esquerra que he trobat i que em porta a la plana d'ame. Un cop dalt de tot, he agafat una sendera i he anat per la cresta de la montanya, gaudint per l'esquerra de la Vall de les Eroles i per la dreta de la Vall de les Boveres. Aquest camí ens portarà fins al racó de l'Ermita.

Distància

7,9 km

Dificultat

Fàcil

Desnivell

160 m

Velocitat mitja

5 km/h

Durada

1h 45’


1 comentari:

eva_yam ha dit...

Així m'agrada!! a caminar que és bó!! aquest camí no l'he fet encara!!!!! m'agrada que té poc desnivell! jejejeje

molt maques les fotos!!!!!!

A veure si l'any vinent et veiem a dinar i gaudim tota la family de l'ermita!!!!!

petonetsssssssss

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!